top of page

Evenementen Zomer 2023

De zomer is er weer! En er staan weer hele leuke evenementen op de planning op het eiland. Hier heb ik even alles voor jullie op een rijtje gezet:


12 juli Zomermarkt: 10.00-16.00 centrum, Nes


18 juli Kofferbakverkoop: 10.00-16.00 rotonde, Ballum


19 juli Braderie: 10.00-16.00 centrum, Hollum


20 juli Braderie: 10.00-16.00 centrum, Buren


25 juli Rommelmarkt: 10.00-16.00 de Toel, Nes


26 juli Zomermarkt: 10.00-16.00 centrum, Nes


27 juli Ambachtelijke dag: Tijdens de Ambachtelijke Dag in Ballum kun je genieten van demonstraties van oude ambachten, zoals: dorsen, mutsen plooien, klompen maken, vlas verwerken, spinnen en nog veel meer! Er zijn ook allerlei stands met exposities, o.a. van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, bijvoorbeeld kruisboogschieten! Een groot deel van de bewoners van Ballum en standhouders gaan deze dag gekleed in klederdracht uit overgrootmoeders tijd. Er wordt entree gevraagd.


29 juli Midsomerfeest: Het Midzomerfeest vindt plaats aan de rand van Buren en de entree is gratis. Je vindt hier vanaf 13:00 uur leuke spelletjes en attracties voor jong en oud. Waaronder botsauto's, silent disco, bungee trampoline en sweeper.

Ook is er een mini foodplein aanwezig met heerlijke hapjes van het Amelands Produkt, bereid door de lokale restaurants. Vanaf 13:00 uur is er ook live muziek aanwezig van verschillende bands. Locatie: Vrijwilpad Buren Entree: gratis


29 juli Demonstratie Paardenreddingsboot:

19:00 uur Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden, want als er echt een schip in nood is vaart tegenwoordig de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit. De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft. De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum "Abraham Fock" aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand zuid/west van Hollum, einde Tjettepad.


1 augustus Kofferbakverkoop: 10.00-16.00 rotonde, Ballum


2 augustus Braderie: 10.00-16.00 centrum, Hollum


3 augustus Braderie: 10.00-16.00 centrum, Buren


3 augustus Roggefestival:

Het Rôggefestival vindt plaats in de drukste week van het jaar op Ameland. Op een afgesloten terrein kun je op donderdagavond genieten van Vrienden van Ameland LIVE, een eilander variant op de bekende optredens in januari. Een beetje terug naar de muzikale omlijsting van het vroegere Rôggefeest.

Vanaf vrijdagmiddag kun je met het hele gezin terecht voor een uitgebreid kinderprogramma. Denk aan gezellige optredens, spectaculaire theatershowtjes en talloze activiteiten voor een super leuke dag uit. Amelander ondernemers verzorgen met diverse lokale specialiteiten voor een smaakvol hapje en drankje.

Aansluitend op het middagprogramma knallen we de vrijdagavond in met verschillende topacts! Een DJ zorgt tussendoor voor de muzikale omlijsting. Inmiddels zijn er twee headliners bekend: wij zijn verheugd om te vertellen dat we Pater Moeskroen hebben vastgelegd en dat coverband Daredevils het Rôggefestival zal afsluiten.


9 augustus Zomermarkt: 10.00-16.00 centrum, Nes


10 augustus: Demonstratie paardenreddingsboot


10 augustus Rommelmarkt: 10.00-16.00 camping Roosdûnen, Ballum


14 augustus Kofferbakverkoop: 10.00-16.00 rotonde, Ballum


16 augustus Braderie: 10.00-16.00 centrum, Hollum


17 augustus Braderie: 10.00-16.00 centrum, Buren


19 augustus Paardenmarathon:

Tijdens de paardenmarathon stelt De Amelander Men- en Rijvereniging de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de menners, bijrijders en paarden danig op de proef.

Zowel de afstandsrit als de dressuurproef vormen prachtige uitdagingen in het bijzondere Amelandse decor.


23 augustus Braderie: 10.00-16.00 centrum, Nes


24 augustus Kofferbakverkoop: 10.00-16.00 rotonde, Ballum


28 augustus: Demonstratie paardenreddingsboot


11 september: Demonstratie paardenreddingsboot


16 september Xterra Netherlands:

De crosstriathlon op Ameland biedt een uitdagend gevecht met de eilander elementen; zwemmen in de Waddenzee, mountainbiken en hardlopen over strand, door de duinen en het bos en de onvergetelijke finish op het XTERRA-podium.

Ameland is onderdeel van het wereldwijde XTERRA-circuit met aansprekende offroad wedstrijden op prachtige locaties op bijna alle continenten. Bij elke individuele wedstrijd zijn startplekken te verdienen voor het Wereld Kampioenschap XTERRA dat dit jaar begin oktober in Molveno-Italië wordt gehouden. De verwachting is dat ruim 1000 sporters uit binnen- en buitenland, waaronder een groep sterke pro-atleten, weer aan de start zullen staan in de haven van Nes op de 2e zaterdag in september. De XTERRA Junior voor jeugd van 8 t/m 15 jaar vindt plaats op de zondag.


Ook zijn er nog een hoop andere leuke dingen op het eiland te beleven. Ga bijvoorbeeld met een trekker naar het uiterste puntje van het eiland genaamd het Oerd. Of ga een middagje zeehonden spotten met één van de rondvaartboten. Neem een kijkje in één van de leuke dorpjes op het eiland. Elk dorpje heeft iets unieks en ook hele leuke winkeltjes om eens een kijkje te nemen. Of huur fietsen en cross het hele eiland over! Neem een kijkje op vvvameland.nl. Hier staan hele leuke tips op en linkjes naar leuke activiteiten die je op het eiland kunt doen.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page