top of page

Waar moet je om denken?

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

Jullie gaan er lekker even tussenuit, heerlijk! Maar waar moet je eigenlijk om denken wanneer je naar Ameland gaat? Er zijn een aantal dingen die wij te weten zijn gekomen in de jaren dat wij op het eiland zitten. Deze vinden we leuk om met jullie te delen.


Nummer 1 is erg belangrijk, maar je moet het wel maar net weten: Boek de boot op tijd! Voor voetgangers is dit niet nodig, maar mocht je met de auto willen komen, dan moet je deze reserveren. Het wordt steeds drukker op het eiland en daarom moet je vroegtijdig je auto reserveren, mocht je er verzekerd van willen zijn dat je op de juiste dag op het eiland terecht kunt. We hebben al gezien dat mensen te laat reserveren en vervolgens de auto niet mee kunnen nemen tijdens hun vakantie. Dit zou heel erg jammer zijn!


Wanneer je in ons chalet komt overnachten, moet je het linnengoed zelf reserveren. Dit zit er dus niet bij in! Hier staat ook meer over bij ons op de homepagina. Dit is te vinden onder het kopje tarieven en dan bijkomende kosten. Hier is een linkje gedeeld waar je op kunt klikken.


Als je al vaker op Ameland bent geweest heb je het misschien al eens opgemerkt: Er vaart ook een sneldienst naar het eiland. Super handig! Deze brengt je in 20 minuten naar de overkant. Ook bij deze boot is het handig om te reserveren. De boot is wel sneller, maar ook kleiner en er kunnen geen auto's en fietsen op deze boot. Deze boot biedt geen aansluiting op het openbaar vervoer op het eiland. Dit is dus iets waar je rekening mee moet houden. Wel kan je gebruikmaken van de taxi's op het eiland zoals Cosi-Tax en taxi de Boer.


Er zijn twee fietsen aanwezig bij het chalet. Mocht je een extra fiets willen? De fietsverhuur zit in Ballum en dit is op loopafstand van het chalet. Het is te adviseren, mochten jullie veel willen fietsen op het eiland, om een elektrische fiets te huren. Het waait namelijk altijd op het eiland, en vaak niet zacht. Zelf hebben we vernomen dat je ook altijd wind tegen hebt. Wanneer het 30 graden is op het eiland, is de wind wel gewenst. Gek genoeg is de wind juist dan altijd weg...


Nog een handige tip is om je onderbroek en sokken niet te vergeten. Nadat dit bij ons is gebeurd kwamen we er achter dat deze vrij lastig zijn te krijgen op het eiland. Waarschijnlijk heb je in Nes het meeste kans van slagen, want in Ballum kom je niet verder dan wat boodschappen en wat leuke prulletjes.


Tip nummer 5: Draag laagjes! Het weer op het eiland kan zo verschillend zijn. Stel je gaat lekker even een dagje fietsen en het is super warm wanneer je weg gaat, omdat de zon schijnt. Maar wanneer jullie al even onderweg zijn komen er opeens een stel wolken opzetten en wordt het een stuk kouder.... Dan is het handig dat je een vestje bij je hebt en misschien nog zelfs een jasje er over. En andersom komt ook vaak voor. Je gaat weg wanner het koud is, maar wanneer de zon op komt zetten kan het super warm worden. Dan is het handig dat je dingen uit kan doen. Het weer kan je zomaar verrassen!


Misschien denk je joh, dan kijk ik toch gewoon online naar het weerbericht? Ja, dat denk ik ook altijd. Door de harde wind die er vaak waait (ook hoog in de lucht) kunnen er zomaar wolken verschijnen en verdwijnen. Is er een regenbui voorspeld? Dan kan het net zo goed zijn dat deze niet op komt dagen. Aan de ene kant heel fijn, maar je weet nooit waar je aan toe bent.


Wat ook heel lekker is om te doen op Ameland: lezen! Neem een boekje mee en ga lekker in het zonnetje zitten. Op het strand van Ballum is het erg rustgevend en ook een heerlijke plek om even te lezen en te ontspannen. Vooral in de duinpannen waar je lekker uit de wind zit en lekker in het zonnetje kan zitten! Heerlijk. Mocht je nou niet zo'n lezer zijn, dan heb je ook nog leuke activiteiten die je op het eiland kan doen, maar hier schrijf ik binnenkort even een ander blog over.


En dat zonnetje wat ik net noemde, daar moet je ook voor oppassen! Door de wind die vaak waait heb je de kracht van de zon niet door. Hierdoor heb je een hele grote kans om te verbranden... (Hier spreekt iemand uit ervaring). Smeer je goed in wanneer de zon schijnt (ook al is het niet warm). Tenzij je het fijn vindt om er als een kreeft bij te lopen natuurlijk, maar het is niet aan te raden.


Buiten het hoogseizoen om is het goed om rekening te houden met de openingstijden van de winkels en restaurants. Deze zijn dan op de gekste momenten gesloten en dan zit je opeens zonder boodschappen.

Veel winkels hebben het hele jaar door een pauze in de middag. Dit is bijvoorbeeld van kwart over 12 tot half 2. Dit is dus ook goed om even in de gaten te houden voordat je voor een dichte deur staat...
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page